Beskrivelse
Za’atar er en klassisk og traditionel krydderiblanding i det palæstinensiske køkken. Den traditionelle måde at spise Za’atar på er som en form for tapas, hvor du dypper brød i olivenolie og derefter i Za’atar eller som topping til Manakish. Der er dog et væld af anvendelsesmuligheder, når det kommer til Za’atar! Du kan lave en marinade, dressing eller dip med den, drysse det på madretter, salater og supper. Købes ofte sammen med vores palæstinensiske ekstra jomfru olivenolie fra Al’Ard. Eller find inspiration til madretter på vores Instagram!
I 1977 forbød Israel anskaffelsen af Za’atar i deres forsøg på at underminere palæstinensisk kultur og palæstinensernes tilknytning til deres land. For mange palæstinensere er Za’atar blevet et symbol på deres frihedskamp. Za’atar gror vildt i Palæstina, og er en central del af det palæstinensiske køkken. Mens palæstinenserne kæmper for at bevare deres kultur, er kommercielt dyrket Za’atar en del af den israelske besættelsesmagts krydderieksport.